in

Napadom na Marića, Božić se upisala u knjigu radikalskog beščašća

Napadom na Marića, Božić se upisala u knjigu radikalskog beščašća

Gospođa Sandra Božić prikazala se ovih dana kao odličan egzemplar praznoglavog naprednjačkog eksponenta koji ne razume državne funkcije, usvojene deklaracije i međunarodne obaveze zemlje Srbije.

U svom furioznom i primitivnom napadu na na glumca Milana Marića, gospođa Božić nije videla problem u karakterisanju našeg poznatog glumca kao „antisrpsko đubre“, upisavši se na taj način u podugačku knjigu radikalskog besčašća i promocije mržnje. Nekoliko stvari bi, međutim, gospođa Božić morala znati pre nego što se dohvati botovske tastature, a jasno nam je da ne zna niti misli da treba da zna, izjavila je  kopredsednica „Zajedno“ Biljana Stojković

„Kao potpredsednica Narodne skupštine, morala bi razumeti da je tokom 2010. godine skupština donela deklaraciju kojom Srbija prihvata odluku Međunarodnog suda pravde u sporu Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj sud, čiju je nadležnost prethodno priznala i prihvatila naša država, Srebrenicu je okarakterisao kao genocid, uz napomenu da Srbija nije odgovorna. Takva Deklaracija postoji među državnim dokumentima i trebalo bi je pokazati potpredsednici Božić, a s obzirom na funkciju koju obavlja“, rekla je Stojković.

Ona je dodala i da bi „gospođa Božić bi morala znati da se od nje očekuje razumevanje skupštinskih odluka i međunarodnih sporazuma, čak iako ta znanja nisu nužna u naprednjačkom miljeu“.

„Neprekidna potezanja nacionalističkih sentimenata jesu često korisna za ovu vladajuću prevarnu „elitu“, ali bi trebalo da polako počnu razumeti da su tu zavesu, kojom kriju svoju epohalnu krađu i potpuno razaranje društva, toliko izlizali da je prozirna i ne krije više ama baš ništa. Ostali su goli na prtini uporno pokušavajući da se ogrću i verujući da nam i dalje mažu oči. Gospođa Božić bi morala shvatiti da njeni besramni napadi na Milana, osobu koja iskreno govori o nečemu što svi osećamo, mogu samo povećati ogorčenost svih onih građana koji se okupljaju na ulici iz nedelje u nedelju i da će nas, baš zbog nje i njenih kriminalnih drugara, biti još više. Gospođa pokušava da reakciju građana na mržnju gasi još većom mržnjom! Ne mogu to drugačije opisati do kolosalnom glupošću. Ali, radujmo se njihovoj gluposti i izlazimo na ulice u još većem broju“, rekla je Božić.

Ona je navela i da će umetnost, film, pozorište, Milana Marić trajati mnogo nakon što se ukine scena za „opasne pajace, opsenare i prodavce magle. Gospođa Božić bi to mogla da razume. Ako ima s čim“.