in

“Napadaju one koji ne dele Vučićevo mišljenje”

“Napadaju one koji ne dele Vučićevo mišljenje”

Mediji u regionu prenose da Srbiju “potresa afera”, pošto je na internetu procureo popis od 14.310 profila povezanih s vladajućom Srpskom naprednom strankom na društvenim mrežama Fejsbuku, Instagramu, Tviteru i TikToku.

Na tim profilima, botovi povezani sa vladajućom Srpskom naprednom strankom šalju poruke i komentare koji glorifikuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu politiku, odnosno napadaju i vređaju one koji ne dele isto mišljenje, prenosi Klix.ba.

Na spornom popisu nalaze se konkretna imena botova, a identifikovana su 3.162 imena koji „profesionalno“ obavljaju ovaj posao paralelno sa svojim stalnim zaposlenjem ili funkcijom.

Botovi su podeljeni u četiri kategorije – klasični botovi, čiji je zadatak da piše pozitivno i podržavajuće komentare o SNS i Vučićevim političkim potezima.

Druga kategorija su „superspecijalci“, uglavnom zaposleni u državnim i javnim službama, koji reaguju u vanrednim situacijama i mogu iskazivati ljubav prema vođi ili mržnju prema neprijateljima.

Treća kategorija su „hejteri“, zaduženi za vređanje, omalovažavanje, „raskrinkavanje“ i ismejavanje onih koji imaju suprotna mišljenja o Vučiću i njegovoj politici, dok su četvrta grupa „fanovi“ zaduženi samo za pohvale i promovisanjee kulta ličnosti Aleksandra Vučića.

Pre nekoliko godina, sa Tvitera je uklonjeno oko 8.500 naloga koji su hvalili SNS i Vučića.

Tagovi