in

Najvažniji dogovor NS, SSP i DS, da imaju zajedničkog kandidata

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je najbitnije postići dogovor između te stranke, Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), te da će se onda većina pridružiti tom bloku.

„Smatramo da bi trebalo da imamo jednog predsedničkog kandidata, zajednički nastup na parlamentarnim izborima i jedinstvenu opozicionu listu za beogradske izbore“, rekao je Aleksić u intervjuu za list „Nova“, saopšteno je iz Narodne stranke.

Kako je istakao, time bi pokazali da imaju neophodnu energiju koja će podići opoziciono biračko telo da izađe na izbore i glasa za jednu kolonu, a da će svako drugo rešenje dati slabiji rezultat“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da bi oni koji pomišljaju na izlazak u više kolona kao u Crnoj Gori, trebalo da imaju na umu da to nije uporedivo, jer su u Srbiji najavljeni istovremeno predsednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu, što nije bio slučaj Crnoj Gori, gde su održani samo parlamentarni izbori.

On je naglasio da Srbija ima „mnogo kandidata koji su sposobniji, pametniji i bolji od Aleksandra Vučića“, ali da je pitanje da li će neko od njih hteti da uđe u političku arenu i svojim ličnim doprinosom pokrene promene u Srbiji.

„Postoji nekoliko kandidata o kojima i sa kojima razgovaramo“, poručio je Aleksić i objasnio da kada bude definisan dogovor o nastupu na izborima, tada će objaviti i ime kandidata.

Tagovi