in

Nadležni ne reaguju na probleme oko povećanja zarade

Nadležni ne reaguju na probleme oko povećanja zarade

Aktiv pedagoških savetnika Srbije upozorio je danas da nadležni ne reaguju na niz problema u vezi sa povećenjem zarade te kategorije zaposlenih u obrazovanju.

Taj aktiv je u saopštenju naveo da se tim povodom više od godinu dana obraćao Ministarstvu prosvete i Vladi Srbije, te dodao da ih „država ne vrednuje“.

Aktiv je naveo da je ukazivao nadležnima „na problem nerešenog statusa vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika koji su napredovali u službi i stekli zvanje pedagoškog savetnika“.

Dodao je da je „problem nastao zbog pravnih nelogičnosti i neusklađenosti Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i pratećih pravilnika“.

„Više od 10 godina nisu doneti podzakonski akti kojima bi se zakon i pravilnici uskladili i regulisali pravo zaposlenih u zvanju na uvećanu zaradu i angažovanje na poslovima u skladu sa zvanjem“, piše u saopštenju.

Aktiv je naveo i da zato želi da obavesti javnost „da u obrazovnom sistemu postoje stručni i kompetentni ljudi“ koje, kako je ukazao, država ne vrednuje ni po jednom osnovu.

Tagovi