in

Nadam se da će ruski premijer uskoro posetiti Srbiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države, saradnji na zajedničkim projektima, ali i aktuelnim temama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, premijerka Brnabić zahvalila je na mogućnosti da Srbija, krajem prošle godine, učestvuje na Međunarodnom izvoznom forumu, kao i na prilici da se sastane sa premijerom Mišustinom.

Dodaje se da je ambasador Rusije pohvalio je veoma uspešnu posetu Moskvi premijerke Brnabić i učešće Srbije na Međunarodnom izvoznom forumu, kao vidu podsticanja saradnje privrednika dveju zemalja.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o realizaciji projekata digitalnog povezivanja, razmeni ideja, iskustava i strategija u okviru visokotehnoloških komponenti, saobraćajne infrastrukture i medicine, stoji dalje u saopštenju.

Premijerka Brnabić istakla je da očekuje dalje intenziviranje privredne saradnje, ali i posete zvaničnika dveju zemalja i izrazila uverenje da će predsednik Vlade Ruske Federacije Mihail Mišustin uskoro posetiti Srbiju, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi