in

Na ulicama najvećih gradova biće raspoređeno 400 policajaca pozornika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će do kraja godine na ulicama najvećih gradova u Srbiji biti raspoređeno 400 policajaca pozornika i ocenio kako će to doprineti da svakodnevni život građana bude “bolji i lakši, a kvartovi i školska dvorišta bezbednija”, saopštio je MUP.

Uručujući nagrade dvojici istaknutih policajaca, Vulin je rekao da MUP vraća policajce-pozornike na ulice jer će oni „voditi računa o svakom kvartu, svakom školskom dvorištu“, a građani će moći da im se obrate i zatraže pomoć.

Vulin je uručio nagrade službeniku Policijske stanice Mladenovac Radišu Saviću i vatrogascu-spasioca iz Kikinde Aleksandru Taleskom „zbog izuzetne posvećenosti poslu, ali prvenstveno posvećenosti zajednici, deci i najstarijim sugrađanima“.

Školski policajac Savić je „zbog svog besprekornog rada i brige za decu“ dobio najviše pohvale nastavnika, roditelja i učenika iz mladenovačke osnovne škole, a vatrogasac-spasilac Taleski je van dužnosti u svom komšiluku spasao nepokretnu ženu iz požara.

To su dokazi da solidarnost i briga o drugima nije nestala, a podvizi ukazuju i na značaj važnosti postojanja policajca pozornika, poručio je Vulin.

Tagovi