in

Na protestima Srbija protiv nasilja učestvovali neki funkcioneri Vlade

Na protestima Srbija protiv nasilja učestvovali neki funkcioneri Vlade

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da pojedini funkcioneri u Vladi Srbije učestvuju na protestima “Srbija protiv nasilja”, navodeći da su neki od njih bili i redari.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da niko od tih osoba nije izgubio posao u Vladi, već da to govori „o njihovom integritetu“.

„Svaki dan dolaze na posao kao funkcioneri u toj vladi, koja je valjda donela sve najgore ovoj Srbiji, koja je užasna, nasilna, pokvarila ovo društvo, i kao ponosni funkcioneri koje je postavila ta vlada, taj Aleksandar Vučić, ta Srpska napredna stranka, ta Ana Brnabić, dođu na posao i ne kažu da im je užasno i da mrze šta su vlada i političke elite koje su trenutno na vlasti napravile od Srbije. Ne, oni i dalje sede kao funkcioneri te vlade“, kazala je ona.

Predsednica Vlade je naglasila da to nisu državni službenici i činovnici koji su deo sistema, već politički postavljena lica.

„To je integritet nekih od ljudi koji sede vladi i protestuju zbog toga valjda kakvo su oni samo društvo napravili. Ja nikad ne bih bila u Vladi za koju mislim da je upropastila Srbiju“, kazala je Brnabić.

Govoreći o protestima, kazala je da organizatori ne žele izbore i razgovore sa Vučićem, već traže smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Prema njenim rečima, ako Vlada bude raspuštena, predsednik Srbije u skladu sa ustavnim ovlašćenjima može da da mandat nekome drugome ili mora da se ide na izbore.

„Ne možemo da idemo na izbore koje vi želite. ‘Mi želimo ovog ministra, onog ne želimo, a ako idemo na izbore, ove želimo, a ove ne želimo’. A gde su tu institucije, a gde su tu svi ostali iz Srbije koji treba da glasaju na tim izborima“, upitala je Brnabić.

Navela je da će narod odlučiti u kakvoj Srbiji želi da živi, i da neće biti „Majdana i građanskog rata“.

„Ovo je zemlja jakih institucija. Hoćete na izbore? Idemo na izbore, ali narod mora da se pita“, rekla je Brnabić.

Izvor: TV Happy