in

Na budžet će u školskoj 2022/23 godini biti upisano 18.098 studenata

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i doktorskih studija za školsku 2022/23. godinu, saopštilo je Ministarstvo.

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

škola tabla sunđer učionica

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata, dok će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama obavile dodatne konsultacije o broju budžetskih mesta na novim studijskim programima.

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, navelo je Ministarstvo.

Tagovi