in

Mladunče lava u Budvi u dobrom stanju, upućen apel kompanijama za pomoć

Mladunče lava, koje je nakon višednevne potrage pronađeno u okolini Budve, dobrog je zdravstvenog stanja, a za dalji boravak u Crnoj Gori do njegove konačne deportacije traži se rešenje, koje neće biti finansijski teret za građane.

Kako prenose Vijesti, iz Agencije za zaštitu životne sredine pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da pomognu pri ishrani i smeštaju lava, u vidu donacija u hrani, građevinskom materijalu za ostvarivanje adekvatnog ambijenta, kako bi se lav u potpunosti oporavio i njegov život u Crnoj Gori „bio prihvatljiv do pronalska staništa koje je za lavove i predviđeno“.

U azilu za mačke i pse, gde je mladunče lava privremeno smešteno, nakon pregleda holandskih i nemačkih stručnjaka iz organizacije Four Paws, ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko pet meseci, koje trenutno ima 29 kilograma i dobrog je zdravstvenog stanja, kazali su iz Agencije.

“Velika zahvalnost Centru za zaštitu i proučavanje ptica, uz čiju pomoć smo stupili u kontakt sa stručnjacima veterinarima iz ove organizacije, koji su svoje znanje Crnoj Gori ustupili potpuno besplatno, te potrebnu opremu, medikamente i vakcine imamo na raspolaganju bez troškova istih”, naveli su iz Agencije.

Tagovi