in

Mladu pilotkinju komarac ujeo za čelo, 5 dana kasnije bila je mrtva

Mlada pilotkinja Orijana Peper (21) preminula je od infekcije koja joj se proširila na mozak, nakon što ju je za čelo ujeo komarac.

Orijana je bila veliki zaljubljenik u letenje, a u trenutku smrti pohađala je pilotsku akademiju. Sanjala je da će jednog dana postati pilot u nekoj od komercijalnih avio-kompanija.

Ona je već položila teorijske ispite na Oksfordu, a zatim je otišla u Belgiju na dalju obuku. Nju je tokom boravka u Antverpenu ujeo komarac za čelo, u blizini desnog oka.

Nakon što se ujed proširio i izazvao infekciju, ona je 7. jula otišla u bolnicu, gde su joj lekari prepisali antibiotike kako bi se upala smanjila.

Međutim, njoj se stanje nije popravilo i Orijana se dva dana kasnije onesvestila dok je bila sa svojim dečkom Džejmsom. On ju je što pre odveo nazad u bolnicu. Preminula je u bolnici tri dana kasnije, 12. jula.

Kasnije je saopšteno da je ona preminula od posledica ujeda komarca, piše Metro.

Orijanini roditelji su bili šokirani kada su čuli šta joj se dogodilo.

– Ovo je užasna tragedija za jednu mladu devojku pred kojom je bila svetla budućnost – rekli su njeni roditelji.

Otac Tristan kaže da je njegova ćerka više od svega volela da sa njim i bratom Oliverom leti.

Njen dečko Džejms kaže da je i njega i nju po dolasku u Antverpen ujelo nekoliko komaraca, ali da on nije osećao nikakve tegobe.

Orijana je iza sebe ostavila roditelje, brata blizanca Oskara, starijeg brata Olivera.

Njena majka je rekla da su u Orijanino ime otvorili fondaciju kojom žele da finansijski podrže mlade devojke koje žele da upišu pilotsku akademiju.

Izvor: Metro, Telegraf

Bizarna smrt kod Leskovca: Muškarac se udavio u komini za rakiju