in

Mladić koji je pretio novinarki Radija 021 sam se prijavio i lično izvinio

Mladić koji je pretio novinarki Radija 021 sam se prijavio i lično izvinio

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je ispitalo sve okolnosti vezane za prijavu pretnji novinarki Gorici Nikolin i o svemu dostavilo izveštaj nadležnom tužilaštvu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, nakon prijave, policiji se sam prijavio 19-godišnji mladić koji je potvrdio da je on ostavio komentar i ukazao da se novinarki lično izvinio zbog nedoličnog ponašanja.

Policija, je nakon njegovih navoda, obavila razgovor sa novinarkom Radija 021 Nikolin koja je potvrdila da joj se mladić izvinio, kao i da se nakon razgovora sa njim više ne oseća ugroženo.

Policija je o svim okolnostima ovog slučaja dostavila izveštaj nadležnom tužilaštvu, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela s obzirom da je novinarka potvrdila da se ne oseća ugroženo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom naglašava da „svaku prijavu pretnji sagledava detaljno i da je nedopustivo ponašanje kojim pojedina udruženja i političke stranke, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušavaju da vrše pritisak na policijske službenike koji svoj posao rade profesionalno i odgovorno“.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ovo se desi kada policija prepusti državu kriminalcima: Na redakciji OK radija zazidali prozor i niko nije kriv