in

Mladić, koji je nasrtao na demonstrante

Čedomir Srnić, koji je javnosti postao poznat posle napada čekićem na demonstrante na Novom mostu u Šapcu, osumnjičen je da je u jednom klubu napao i povredio maloletnu Šapčanku K. K. Policija u Šapcu uhapsila je Srnića, saopšteno je.

Kako je saopštila šabačka policija, on je devojku udario staklenom flašom u glavu, nanevši joj lake telesne povrede. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden osnovnom javnom tužiocu u Šapcu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Prva informacija o napadu pojavila se putem društvenih mreža, na kojima se oglasila žrtva, maloletna K.K, piše Nova.rs.

„Večeras sam napadnuta i dobila sam udarac u glavu od osobe protiv koje sam podigla dve krivične prijave za nasilje. Od osobe koja je tukla ljude i na Šabačkom mostu, Čedomira Srnića“, napisala je devojka u svojoj objavi.

Nova.rs piše da su svedoci koji su bili u klubu gde se dogodio napad, izjavili da je mladić prišao devojci sa leđa i prvo je polio pićem a onda udario flašom u glavu. Intervenisalo je obezbeđenje koje ga je izbacilo iz kluba, a Srnć je navodno, sve vreme vikao: “Znate li vi ko sam ja?”. Pozvana je policija, ali je Srnić pobegao pre njihovog dolaska, dodaje Nova.rs.

“To veče sam ćerku doveo u Šabac kod drugarica da izađu u neki kafić. Dogovorili smo se da će ostati do ponoći i da ću ja biti budan da dođem po nju kad me pozove, jer nije smela sama da ide kući. Ja sam sedeo kod kuće, čekao njen poziv i ona me pozvala oko ponoći plačući mi rekla: tata dolazi molim te Čeda me ubi”, priča za Podrinske Malenko Komanović, otac napadnute devojke.

“U trenutku se prekinula veza a ja sam izbezumljeno odmah krenuo za Šabac. Ženi sam rekao da pozove policiju. Kada sam došao do Starog grada, zaustavila me saobraćajna policija, zbog alkotesta. Ja sam im objasnio da mi je dete u opasnosti i da su je napali. Kada su me nakon kontrole pustili, kod mostića na Starom gradu, video sam Čedomira koji je išao od Save ka gradu. Ja sam zaustavio auto, i krenuo ka njemu. Tada me je video i pobegao na drugu stranu. Zvao sam policiju koja me je prethodno tu zaustavljala, pokušavajući da im objasnim da je to dečko koji je napao moju ćerku. Policajci nisu reagovali, otišli su sa Starog grada a napadač je pobegao. Kasnije je stigla policija, pokušavali su da ga nađu, ali te večeri nisu uspeli”, objašnjava Malenko Komanović.

Otac napadnute devojke kaže da taj trenutak kada je video ćerku nakon napada nikada neće zaboraviti. Ističe da je ona te večeri bila izuzetno uznemirena i uplakana.

“Kada sam se sreo sa ćerkom, ona mi se bacila u zagrljaj, sva uplakana govoreći mi tata ne daj me nikom. Taman sam mislio da smo uspeli da se vratimo u normalu, ponovo nam se ovo dešava. Moje dete i moja porodica imamo veliki problem sa Čedomirom. Dva puta smo prijavljivali policiji uznemiravanje koje smo trpeli. Policija ne reaguje, i čast izuzecima, ali mislim da ne možemo da se oslonimo na policijsku zaštitu. Ovog puta neću odustati dok se ne reši ovaj slučaj. Mislio sam da ćemo uspeti da rešimo, da će neko reagovati, međutim očigledno da se ne završava tako lako. Ovog puta ću ići do kraja kako bi nasilju stali na put”, zaključuje Malenko Komanović.

Malenko navodi da je zahvalan svim ljudima koji njegovoj ćerki i njegovoj porodici pružaju podršku, a takođe ističe da je te večeri nekoliko devojaka stalo u zaštitu njegove ćerke nakon incidenta, te da je i obezbeđenje noćnog kluba profesionalno reagovalo i napadača odmah izbacilo napolje, pišu Podrinske.