in

Ministarka rudarstva i energetike: Naloženo preseljenje meštana ugroženih širenjem rudnika

Ministarka rudarstva i energetike: Naloženo preseljenje meštana ugroženih širenjem rudnika

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas (13. januar) da intenzivno radi na rešavanju problema meštana MZ Krivelj, čije je naselje ugroženo rudarskim aktivnostima.

Takođe, dodali su i da će domaćinstvima biti pružena prilika za preseljenje.

To je rekla ministarka Dubravka Đedović posle sastanka sa predstavnicima MZ Krivelj, predstavnicima kompanije „Srbija Ziđin koper“ i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem.

Zahtevi meštana su, prema rečima Đedović u potpunosti opravdani, hitni i imaju punu podršku Ministarstva.

– Svim domaćinstvima mora se pružiti pravo i prilika za preseljenje i neophodno je da prva faza rešenja stambenog pitanja najugroženijih domaćinstava počne što je moguće pre. Dok se problem u potpunosti i trajno ne reši, nužno je da kompanija obnovi i sanira infrastrukturu, oštećenu radom teške rudarske mehanizacije – rekla je Djedović.

Dodala je da je zadovoljna što razgovori idu u pravom smeru i što je „već na prvom zajedničkom sastanku ostvaren pomak u brojnim otvorenim pitanjima“.

Podsetila je da su ona i njeni saradnici u poslednjih nekoliko dana imali više odvojenih razgovora sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave i kompanije „Srbija Zidjin koper“, kao i da su predstavnici Ministarstva prošle nedelje prisustvovali zboru meštana u Krivelju.

Izvor: Beta

Voditeljka Nina Radulović kao promoter uništenja Srbije: Majdanpek je grad budućnosti (FOTO)