in

Milo Đukanović i Dritan Abazović čestitali Božić

Milo Đukanović i Dritan Abazović čestitali Božić

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je sveštenicima, vernicima i građanima pravoslavne veroispovesti u Crnoj Gori čestitku povodom Božića, u želji da praznik provedu u miru i spokoju uživajući sa porodicama, susedima i prijateljima.

„Danas smo u Crnoj Gori svi pred zajedničkim izazovom da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podela, da suparništva ostavimo prošlosti, da emancipaciju crnogorskog društva nastavimo kao neodvojivi deo jedinstvene evropske porodice u kojoj se uzajamno potpomažemo povezani zajedničkim vrednostima“, poručio je Đukanović, prenela je Radio i Televizija Crne Gore.

On je istakao da je obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore da svojim promišljenim odmerenim rečima i postupcima daju iskren doprinos institucionalnom snaženju i ustavnom prevazilaženju krize u državi.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović naglasio je da je Božić praznik koji simbolizuje rađanje nove nade da svet može biti humaije, bolje i pravednije mesto za život i da nadahnjuje da, bez obzira na izazove pred Crnom Gorom, Evropom i svetom, uvek ima prilike da se grade odnosi uz uzajamno poštovanje, praštanje, čuvanje slobode, dostojanstva i razumevanje drugog i drugačijeg.

„U uverenju da će nesebičnost, razum i racionalnost, na koje nas poziva dan rođenja Isusa Hrista, ubuduće trajno dominirati našim ličnim i kolektivnim pregnućima i ukupnim društvenim procesima, još jednom vam čestitam veliki praznik“, naveo je Abazović.

Tagovi