in

Milatović pitao Vučića za Svetozara Marovića, ovaj njega za Kosovo

Milatović pitao Vučića za Svetozara Marovića, ovaj njega za Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i ocenio da je ovaj sastanak potvrda jačanja bilateralnih veza. Vučić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da ugosti predsednik Milatovića. Razgovori su potvrda da je jačanje bilateralnih veza od velike uzajamne koristi”, rekao je Vučić. “Prisustvo Vučića na mojoj inauguraciji i moja poseta Beogradu u kratkom roku značajna je za revitalizaciju odnosa dve zemlje”, kazao je Milatović.

Predsednik Crne Gore izjavio je, odgovarajući na pitanje o izručenju bivšeg funkcionera Svetozara Marovića Crnoj Gori, da je ta tema pomenuta u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Ja sam izneo to u našem razgovoru. Moje mišljenje je da svaklo ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori, uključujući i Marovića, treba izrečenu kaznu da odsluži. To pitanje sam stavio na sto, i dobio uverenje da će se Srbija odgovorno poneti povodom toga“, rekao je Milatović.

Predsednik Srbije je odgovarajući pitanje novinarke Radio televizije Crne Gore potvrdio da je Milatović pomenuo slučaj Marovića.

„Predsednik  Milatović je i sinoć i jutros pomenuo Svetozara Marovića. Ja ću malo drugačije da vam odgovorim na to. Ja sam rekao da ćemo mi kao ozbiljna i odgovorna država uvek uzeti u razmatranje posebno sve ono o čemu govori predsednik Milatović, i da ćemo pružiti odgovarajuće odgovore. A kod mene se kao pitanje nameće nešto drugo: ‘Zašto se u našim odnosima uvek traži razlog da bi se drugi okrivio za nešto ili nepoštovanje nekoga’? Jeste li razmislili boli li nas to što je Crna Gora priznala protivpravno otcepljenje bez povelje UN dela Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da „nije Marović tabu tema i ne sme da bude“.

„Samo vas molim da se ponekad stavite u naše cipele, kao što se i trudim da stanem u cipele predsednika Crne Gore“, zaključio je Vučić.

Tagovi