in

Milatović očekuje da nova vlada bude formirana na brz i efikasan način

Milatović očekuje da nova vlada bude formirana na brz i efikasan način

Crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je danas da očekuje da nova vlada bude formirana na brz, efikasan način i u skladu sa izbornom voljom građana.

On je novinarima nakon glasanja na vanrednim parlamentranim izborima, rekao da je najvažnije da izborni dan prođe u miru i u skladu sa demokratskim standardima.

Milatović je naveo da je, takođe, vrlo važno da građani danas izađu na izbore, iskoriste glasačko pravo i da na osnovu toga skupština na puno adekvatniji način reflektuje političku snagu koja trenutno postoji u Crnoj Gori.

On je poručio da nova vlada treba da nastavi reformski put i u nekim poljima da ga ubrza.

Milatović je dodao da tu, pre svega, misli na unapređenje životnog standarda građana, vladavinu prava i ubrzanje evropskog puta.

On je na pitanje novinara koliko će mu biti teško da imenuje novog mandatara i ima li već neko ime u planu, odgovorio da nema i da će taj predlog zavisiti od rezultata, odnosno od volje građana Crne Gore.

Upitan smatra li da će sa ovim izborima crnogorska politika ući u neku mirniju luku, Milatović je rekao da se sa njima završava izborni ciklus koji je započet prošle godine lokalnim, a nastavljen sa predsedničkim.

„Optimista sam da bi kao društvo trebalo da snažnije uđemo u jednu mirniju luku, gde će poslanici u skupšitni naći konsenzus za stvari koje su zaista od velikog društvenog i nacionalnog značaja“, rekao je Milatović.

Tagovi