in

Mihajlović: Napadi iz Hrvatske nisu put do dobrih odnosa u regionu

Mihajlović: Napadi iz Hrvatske nisu put do dobrih odnosa u regionu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Hrvatska, ako želi da vidi Srbiju i ostale zemlje regiona kao deo EU, trebalo da zna da je put do tog cilja u jačanju poverenja i saradnje, a ne u napadima na srpskog predsednika i iskazivanju nepoštovanja prema Srbiji.

„Verujem da bi za odnose Hrvatske i Srbije, i za region u celini, bilo dobro da i od Hrvatske vidimo više poteza koji imaju za cilj jačanje poverenja i uzajamnog poštovanja, umesto napada na predsednika druge države“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da je Srbija pokazala kako je moguće da se odnosi sa susedima razvijaju na osnovama saradnje i solidarnosti.

„To smo pokazali i u migrantskoj krizi, i kroz inicijativu ‘Mali šengen’, kao i pomažući našim susedima u vakcinaciji, jer verujemo da je razvoj Srbije povezan sa stabilnošću i prosperitetom čitavog regiona. Verujem da je to put koji vodi u bolju budućnost ovog regiona, ali i da to mora biti zajednički put za sve zemlje regiona, bez obzira na to da li su već članice EU ili su na evropskom putu“, navela je Mihajlović.