in

Medenica može da bude vrlo nezgodan svedok ako odluči da progovori

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović kaže da je pitanje kako će dalje teći postupak protiv nekadašnje predsednice Vrhovnog suda Crne Gore i dodaje da je veliki korak već što je neko Vesnu Medenicu lišio slobode.

Uhapšena Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore

„Važan i hrabar korak novog specijalnog tužioca. Međutim, mi u sudstvu nismo imali nikakvu reformu, ono je ostavljeno onavkim kakvim ga je ostavila Vesna Medenica i zbog toga kažem da ćemo videti da li će ona biti zadržana ili neće, a kamoli kasnije da li će biti podignuta optužnica“, rekla je dodajući da je upravo Medenica birala kadrove u vrhu pravosuđa i sudstva.

Ona je rekla da će biti zanimljivo videti da li će sudija za istragu odrediti njeno zadražavanje jer, kako navodi, sasvim sigurno može da utiče na svedoke, postupajuće sudije i pojedine sudije za istragu.

“Znamo da Vesna Medenica može da bude vrlo nezgodan svedok za mnoge ako odluči da progovori, uključujući neke koji i danas obavljaju neke od najviših državnih funkcija. Videćemo kojim putem će poći – da li će pratiti stope Svetozara Marovića, ćutati i čekati da se farsično odigra postupak ili ćemo konačno videti nešto drugačije od strane našeg pravosuđa”, kazala je Vanja Ćalović.

Tagovi