in

Manojlović o izjavi Vučića o litijumu televiziji Pink: I kamen bi zaplakao

Direktor kampanje pokreta “Kreni-Promeni” Savo Manojlović prokomentarisao je da bi “i kamen zaplakao” nakon sinoćnog gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink u kojem je poručio “da se gorko kaje što je Srbija odustala od iskopavanja litijuma”. Manojlović je na svom Tviteru okačio video predsednikove ispovesti novinarki Pinka Goci Uzelac u kojem Vučić govori o “kolovođama protesta protiv iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto koji su za to uzimali pare“.

Manojlović je napisao: „Predsednik i Goca Uzelac o meni. I kamen bi zaplakao. Koliko je bola, da l’ će preboleti“.

Predsednik Vučić je sinoć govorio o Manojloviću, iako je naveo da ne može da se seti negovog imena:

„Ja ne znam ni kako se zove taj više, znam da je vodio neki pokret, bio je onako drzak pa ga je i Željko Mitrović rasturio na nekom duelu“ na šta ga je Goca Uzelac „podsetila“ da je reč o Savu Manojloviću.

Vučić je, između ostalog, u svom obraćanju izjavio da se i danas i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“.

Prošlogodišnji protesti i blokade koje je sa svojim pokretom „Kreni-Promeni“ predvodio Savo Manojlović postavivši uslove da se ukine prostorni plan Jadar i izmeni zakon o referendumu i narodnoj inicijativi završeni su popuštanjem vlasti.

Vučić je sinoć istakao da su ti protesti „uništili Srbiju“.

Tagovi