in

Manojlović: Nadamo se da smo proces “otkočili”, krećemo s prikupljanjem potpisa

Manojlović: Nadamo se da smo proces “otkočili”, krećemo s prikupljanjem potpisa

Savo Manojlović iz inicijative Kreni-Promeni izjavio je u Novom danu da se kreće sa prikupljanjem potpisa za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja bora i litijuma, te da im je cilj 30.000 potpisa. “Nadamo se da smo proces otkočili, pozivamo sve lokalne samouprave da se ponašaju kao ono što im je osnovna funkcija i da budu na usluzi građanima”, kaže.

Kako je rekao, većinu problema su rešili. U mnogim gradskim i opštinskim upravama imali su, kaže, poruku da sačekaju još par dana sa overavanjem potpisa za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja bora i litijuma, dok ne krene i završi se prikupljanje potpisa za izbore.

„Ne bavimo se mnogo analizom, reagujemo na događaje, da rešimo probleme, a ne da ih komentarišemo. Građani mogu da prate lokacije na sajtu Kreni-Promeni“, kaže on.

Kako je istakao, „administracija mora da bude jednaka sa svim građanima“.

“Imate situaciju da vladajuća stranka u jednom momentu sakupi jedan zaista veliki broj potpisa, što je deo njihove organizovanosti, ali pokazuje da je sva državna administracije stavljena pod skute jedne stranke. Sama činjenica da vam neko kaže ‘moramo da sačekmo da se završi prikupljanje potpisa za stranke’, to je kršenje Ustava u smislu da vlast u ovoj zemlji ne možete podrediti niti jednoj političkoj organizaciji, niti jednoj političkoj stranci”, kaže Manojlović.

Dodao je da kampavanja neće biti ponovo, te da će šator, koji će biti preko puta Predsedništva, služiti za prikupljanje potpisa.

“Cilj je 30.000 potpisa, mi danas krećemo sa skupljanjem potpisa, tako da verujem da ćemo sakupiti više od toga. Nadamo se da smo proces otkočili, pozivamo sve lokalne samouprave da se ponašaju kao ono što im je osnovna funkcija i da budu na usluzi građanima”, kaže.