in

Makedonska policija zaplenila 1,6 tona marihuane vredne 3,2 miliona evra

Policija Severne Makedonije objavila je da je u dve akcije zaplenila 1,6 tona marihuane u vrednosti od 3,2 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je u prvoj akciji 1.559 kilograma marihuane juče zaplenjeno u firmi za odgajanje kanabisa za medicinske potrebe u Strumici, jer ta droga nije bila prijavljena.

„Zbog konstatovanih nepravilnosti u radu tog pravnog subjekta zaplenjena je neprijavljena marihuana u vrednosti od oko tri miliona evra, ukupne težine od preko jedne i po tone“, rekao je on medijima, ali nije precizirao o kojoj se, od više firmi u Strumici koje se bave uzgajanjem marihuane, radi.

Spasovski je kazao da je u strumičkoj firmi zaplenjeno tačno 1.559,27 kilograma maruhuane, od čega je 1.041,50 kilograma suvi cvet, 223,57 kilograma suvi list, a 294,3 kilograma biomasa, što je u suprotnosti sa Zakonom za kontrolu opojnih droga.

O toj policijskoj akciji je obavešten tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Strumici i nakon dokumentovanja slučaja biće podnesene odgovarajuće prijave, rekao je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Skoro istovremno sa policijskom akcijom u Strumici, istakao je, saobraćajna policija je na putu Ohrid-Resen zaustavila automobil “škoda oktavija”, sa strumičkim tablicama, u kojem je pronašla tri torbe sa oko 50 kilograma maruhuane u ukupoj vrednosti od oko 200.000 evra.

“Automobil je vozio 38-godišnjak iz strumičkog sela Sačevo, a saputnik je bio 48-godišnjak iz Strumice. Obojica su uhapšeni i protiv njih će biti podnesena krivična prijava”, rekao je Spasovski.