in

“Majstor” prazni cisternu s fekalijama u novosadske šahtove, policija mu ne može ništa (FOTO)

“Majstor” prazni cisternu s fekalijama u novosadske šahtove, policija mu ne može ništa (FOTO)

Srpske planine postaju ogoljene zbog preteranog apetita investitora bliskih vlasti, nekada bujne šume sve više zamenjuju beton i neon, reke su nam prepune otpada svih vrsta, pa je živi svet u njima ugrožen, a otrovni vazduh koji svakodnevno udišemo dovodi do brojnih respiratornih oboljenja.

Ako nastavimo ovim tempom, nećemo ni mi još dugo opstati, a teško da ćemo imati da ostavimo išta od prelepih prirodnih lepota koje Srbija poseduje u amanet budućim generacijama.

Maćehinski odnos pojedinaca prema prirodi i rukovođenje isključivo kratkovidim i kratkoročnim materijalnim interesima – tačnije kako da što brže sebi napune džepove, pritom ne vodeći računa o opštem dobru, kao ni o šteti koju nanose svojim sugrađanima, doveli su do toga da Srbija polako počinje da liči na septičku jamu.

Ovoga puta bukvalno.

Foto: Facebook / Rastko Đurić / Za zeleno Novo Naselje

Pražnjenje fekalnog otpada u šahtove po Novom Naselju

Naime, jedan Novosađanin je u postu na Fejsbuk grupi „Za zeleno Novo Naselje“ obavestio sugrađane o cisterni koja kruži i prazni septičke jame na Telepu i Veterniku, a potom fekalni otpad istresa u šahtovima po Novom Naselju.

Foto: Facebook / Rastko Đurić / Za zeleno Novo Naselje

Kako je objasnio, vozač cisterne ovaj „postupak“ ponavlja i po 5-6 puta dnevno, ne obazirući se što fekalije istresa u atmosfersku kanalizaciju, koja na posletku završava u rukavcu Dunava, tačnije prirodnoj bari koja služi za regulaciju nivoa podzemnih voda.

Sada je ova bara, na kojoj su ljudi pecali i koja je bila privremeni dom za divlje patke, postala velika septička jama, za koju je zaslužno neodgovorno ponašanje pojedinca.

Više puta zvao komunalce, dobio odgovor da su nemoćni

Inače, ova bara se nalazi u blizini popularnog stambenog kompleksa „Knežev park“, pa se može očekivati da će stanari uživati u „miomirisima“ kada živa u termometru poraste, a verovatno će vremenom postati i leglo zaraze, u kojoj će se skupljati razne štetočine.

Fekalne vode novo naselje 3
Foto: Facebook / Rastko Đurić / Za zeleno Novo Naselje

Ovaj Novosađanin navodi da je već više desetina puta zvao komunalnu policiju u pomoć, pošto MUP nije nadležan za ovakve intervencije.

Kako kaže, kada su izašli na teren i zatekli počinioca, obavili su razgovor sa njim i otišli, da bi se vinovnik ovog ekocida nedugo potom vratio na lice mesta sa novom dozom fekalija, kojih se rešio na isti način.

Prilikom narednog poziva dobio je odgovor da su nemoćni da učine bilo šta drugo.

Fekalije Novo Naselje
Foto: Printscreen / Za zeleno Novo Naselje

Stanari ovog novosadskog kvarta su očajni, posebno jer se kao i puno puta do sada, ispostavlja da su bahati pojedinci jači od zakona u ovoj državi, a u ovom slučaju nije problem samo nesnosan smrad koji se širi, već i ekološka katastrofa koja je u najavi na Novom Naselju.

Izvor: Facebook / Za zeleno Novo Naselje

Novi Sad oblepljen plakatima koji mere zagađenje: „Suludo je da vlast krije informacije“ (FOTO)