in

Majka sa sinom (5) skočila sa litice na Nijagarinim vodopadima, dečak preživeo

Majka sa sinom (5) skočila sa litice na Nijagarinim vodopadima, dečak preživeo

Majka u dobi od 34 godine iz američke države Illinois skočila je s 5-godišnjim sinom s 27 metara visoke zaleđene litice na slapovima Nijagare.

Policija je saopštila da je majka, koja nije imenovana, namerno skočila nakon što se popela preko ograde na ostrvu Goat u državnom parku Nijagara, prenosi Daily Mail. Žena je skočila 12. februara oko 12:30.

Njeno telo pronađeno je u blizini kompleksa Cave of the Winds, smeštenog na američkoj strani slapova koji se nalaze na granici s Kanadom.

Dečak preživeo, majka preminula na mestu

Dečak je spašen te je s povredama glave prevezen u dečju bolnicu u Bafalu. Majka je umrla, a njeno telo je helikopterom izvučeno iz klanca. Dečak je operisan i nalazi se u kritičnom stanju.

Žena je na slapove Nijagare došla sa suprugom i sinom. Policija ispituje supruga, ali i druge svedoke. Policijski zapovednik iz Njujorka Kris Rola kaže da je istraga u toku, ali da policija ne veruje da je reč o nesreći. Portparol državne policije rekao je da se tragični događaj tretira kao samoubistvo.

Vatrogasci Nijagarinih vodopada uspeli su preći dno klisure uz led do mesta gde su majka i sin pali. Uspeli su odneti dečaka do lifta i dovesti ga do parkirališta na ostrvu, odakle je helikopterom prebačen u dečju bolnicu. Žena je proglašena mrtvom na licu mesta.

Spašavanje otežano zbog zaleđenog klanca

„Nije lako izvesti akciju spašavanja na slapovima Nijagare. Dečak je bio dovoljno stabilan pa su ga mogli izneti i odvesti dizalom do vozila Hitne pomoći koje je čekalo. Nažalost, žena nije preživela. Dole u klancu je ledeno, zato je takođe otežano spašavanje“, rekao je Rola na konferenciji za medije.

Policija nije objavila zašto je porodica iz Ilinoisa došla u posetu vodopadima.

Izvor: Index

Mladić sve pripremio za samoubistvo – kada je video što njegov pas nosi, zaplakao je (VIDEO)