in

Mađarski narod duguje vam duboku zahvalnost

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Кinom Tomislav Nikolić primio je rođendansku čestitku premijera Mađarske Viktora Orbana, u kojoj Orban ističe da je kao predsednik Srbije otvorio novo poglavlje u srpskoj istoriji, kao i da mu mađarski narod duguje duboku zahvalnost.

U čestitki, koju je uručio ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, Orban Nikoliću za 70. rođendan želi „sve najlepše“, uz poruku da je Srbiju usmerio na put sticanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji, saopštila je Kancelarija Nacionalnog saveta.

„Uveravam vas da će Vlada na čijem sam čelu i ubuduće, kao što je to bilo i u prošlosti, svim raspoloživim sredstvima podržavati napore koje Srbija čini na polju evropskih integracija“, istakao je Orban.

Dodao je i da je Nikolić članovima mađarske zajednice koja živi u Vojvodini, kao i uskoj saradnji sa Mađarskom posvećivao posebnu pažnju.

“Nikada nećemo zaboraviti da ste se vi, predsedniče, ne samo rečima, već i delima založili za našu zajedničku budućnost. S Božijim blagoslovom, na mnogaja ljeta! Želim vam dobro zdravlje i puno radosti u godinama koje su pred vama“, navodi se u rođendanskoj čestitki premijera Orbana.

Tagovi