in

Lokalni naprednjak napao niškog novinara, jer ga je usnimio u kockarnici u toku radnog vremena (FOTO, VIDEO)

Lokalni naprednjak napao niškog novinara, jer ga je usnimio u kockarnici u toku radnog vremena (FOTO, VIDEO)

Poznato da su „lokalni šerifi“ po srpskim gradovima praktično nedodirljivi i da rade šta im se prohte, pošto smatraju da su zbog položaja i partijskog uhlebljenja jači od zakona, ponašajući se po principima Luja XIV – „država to sam ja“.

Ovakvo bahato ponašanje, svojstveno pripadnicima vladajuće klike u Srbiji, ličnim primerom je demonstrirao Nikola Panić, zaposlen u Gradskoj upravi u Nišu, kada je fizički nasrnuo, a zatim i jurio gradskim ulicama urednika „Niške inicijative“, Srđana Nonića, nakon što ga je novinar snimio kako radno vreme provodi u lokalnoj kockarnici.

Nasrnuo na novinara i u policijskoj stanici

Naime, nakon što ga je usnimio, Panić je prvo zahtevao od Nonića da izbriše sporni snimak, vređajući ga i preteći da će mu u suprotnom „polomiti ruke i noge“, a zatim je i fizički nasrnuo na njega, te mu je u jednom momentu izbio mobilni telefon iz ruke.

Usledila je jurnjava po niškim ulicama, a novinar je odlučio da spas potraži u sedištu policije, međutim, to nije sprečilo bahatog Panića da još jednom nasrne na Nonića, ovoga puta pred policijskim službenicima, od kojih je zatražio zaštitu.

Pripadnici MUP-a uspeli da obuzdaju Panića i odveli su ga u drugu prostoriju, a čitav događaj zabeležile su i kamere u policijskoj stanici, nakon čega je slučaj preuzelo osnovno tužilaštvo.

Kako je Nonić objavio na svom Fejsbuk nalogu, ovom prilikom je zadobio lakše povrede, kao rezultat fizičkog nasilja koje je nad njemu primenio Panić, ali i prilikom bežanja.

Medijski angažman naprednjaka Panića

Kako je navedeno na sajtu „Niške inicijative„, Nikola Panić radi u Gradskoj upravi grada Niša od 2013. godine, po dolasku SNS-a na vlast.

U ovom periodu bio angažovan na pozicijama “Operater za GIS” i “Operater pozivnog centra infrastrukturne podrške” gde je i trenutno zaposlen, a u javnosti je poznat kao član SNS-a, OO Palilula u Nišu.

Pored rada u gradskom pozivnom centru, Panić se u javnosti predstavlja kao novinar i urednik Gradskog portala 018, koji sarađuje sa brojnim javnim ustanovama i preduzećima u gradu, dobijajući novac iz budžeta preduzeća javnog sektora za praćenje i promovisanje njihovih aktivnosti.

Prema podacima APR-a, u 2021. godini ukupno je inkasirao na računu svog medija nešto više od 7 miliona dinara, piše „Niška incijativa“.

Inače, akteri ovog snimka su stari znalci, pošto Panić vodi postupak pred sudom protiv Nonića za krivično delo “Uvrede”, zbog izjave i snimka vezano za kritiku dobijanja nagrade za “veliki doprinos novinarstvu – Pol Polanski” koju mu je dodelilo Asocijacija sprsko-češkog prijateljstva „Beseda“.

Izvori: Instagram / 192_rs, Niška inicijativa

Muškarci u crnom davili novinara Foneta dok je snimao potopljeni splav „Fristajler“