in

Lokalni funkcioneri “blokirali” isplatu solidarne pomoći u Upravi grada Kraljeva

Isplata solidarne pomoći za zaposlene u Gradskoj upravi u Kraljevu je odložena iako je gradonačelnik Kraljeva najavio da su obezbeđena sredstva u visini od 38.000 dinara. Jedan od razloga ovog odlaganja, kako saznaje N1, je i taj jer je bio plan da se solidarna pomoć prvo podeli lokalnim funkcionerima.

Milan Vesović iz Udruženja „Starosedeoci Kraljeva“ i član administativno-mandatske komisije kaže da nisu dobili konkretan razlog, da je zakazana za 18. novebmar pa otkazana.

„Presedan koji se nastavlja. Član 51 ne predviđa da svi zaposleni budu materijalno obezbeđeni po bilo kom osnovu, ovo je zloupotreba zakonske osnove koja je predviđena Kolektivnim ugovorom“, navodi on.

Kaže da sa moralnog stanovišta to ne može da se pravda i da je to najveći problem.

„Šta sa radnicima iz drugih preduzeća, ovo ne sme da bude način da se poboljšava njihov materijalni status. Član 51 predviđa pojedinačno, ako je neko u neprilici da bude materijalno obezbeđen, za dodelu pomoći je kvalifikovan čovek kome je komisija pre mesec dana odobrila pomoć na osnovu bolesti. Pitanje je da li će svi (koji su preležali kovid) toga da se sete. Diskutabilno je što je pomoć dodeljena po osnovu bolesti preko 30 dana, ali da li je teža bolest, odlučuje komisija, u kojoj je po mojim saznanjima samo je jedan lekar“, navodi on.

Za četvrtak je iz Gradske uprave Kraljeva najavljen zbog, sa koga će biti poslata poruka da im se pošalje solidarna pomoć.

Tagovi