in

Lekari u šoku: Rođena devojčica sa repom od 6 cm koji je nastavio da raste

Lekari u šoku: Rođena devojčica sa repom od 6 cm koji je nastavio da raste

Lekari u meksičkom prodilištu ostali su u čudu kada se rodila devojčica sa „pravim repom“ dugim 5,7 centimetara. Njen slučaj je jedan od milion.

Beba je porođena carskim rezom bez uočljivih zdravstvenih problema ili abnormalnosti – osim repa koji sadrži mišiće i nerve.

Beba naizgled nije bila izložena infekcijama ili zračenju, a oba roditelja su bila zdrava, kao što je navedeno u detaljima slučaja objavljenim u Journal of Pediatric Surgery.

Bebin rep je bio 5,7 centimetara dužine i 3-5 milimetara u prečniku. Kosa i rep prekriven kožom sadržavali su živce i beba bi plakala kada bi ga proboli iglom.

Nakon rendgenskog snimka njenog donjeg dela leđa, ustanovljeno je da nema kostiju ili drugih abnormalnosti u repu. To znači da rep nije nepotreban, beskorisni organ poput slepog creva. Umesto toga, ovo je bio „pravi rep“.

Lekari su proverili nekoliko mogućih zdravstvenih problema, uključujući mozak i kičmu. Zatim, dva meseca kasnije, ponovo su se vratili i ponovo pregledali bebu i njen rep, gde su utvrdili da je porastao srazmerno njenom sopstvenom rastu.

Imajući to na umu, lekari su odlučili da uklone rep i rekonstruišu to područje plastičnom hirurgijom. Na kraju, bebi je dozvoljeno da se vrati kući i od tada je bila bez ikakvih problema i komplikacija.

Ovo nije prvi put da se deca rađaju sa repom.

Kao što je navedeno u časopisu, prisustvo pravih repova kod ljudi je izuzetno retko, a najnoviji pregled objavljen 2020. napominje da je do 2017. bilo samo 195 slučajeva u francuskim, italijanskim, engleskim, nemačkim i japanskim izveštajima o slučajevima.

Izvor: Žena Blic

Dečak zarobljen u telu starca šokira svojim izgledom i ima želju koja kida srca (VIDEO)