in

Laž da sam uvredio Srbe iz Republike Srpske

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da premijerka Srbije Ana Brnabić laže da je on Srbe iz Republike Srpske nazvao stadom.

„Ano Brnabić, ja sam poreklom iz tih krajeva. I pradeda i deda i otac su mi rođeni u selu u okolini Drvara. Nikada nisam rekao nijednu uvredljivu reč o svojim zemljacima. Naprotiv, sa ponosom ističem odakle potičem. Jasno sam napisao da svi naši sunarodnici imaju pravo na državljanstvo Srbije i da je sramota što ih stranka kojoj pripadate da bi ga dobili uslovljava time da glasaju za Aleksandra Vučića i SNS. Nisam rekao za Vas, jer za Vas niko ne glasa“, saopštio je Đilas.

On je kazao da premijerka već dugo vremena iznosi „neistine o svima nama koji drugačije mislimo“, i to „vokabularom koji nije primeren nekome ko je predsednik Vlade“.

Brnabić je u petak izjavila da Đilas Srbe iz RS “tretira kao stado” nakon što je lider SSP-a objavio video koji navodno dokazuje da SNS i njen lider Aleksandar Vučić građanima BiH iz Republike Srpske “po ubrzanoj proceduri daju državljanstvo” zbog izbora, odnosno da “uvoze sigurne glasove”.

U odgovoru Brnabić, Đilas navodi da snimci koje su objavili i koje će tek objavljivati “pokazuju ljude koji dolaze organizovano sa sve spiskovima da se prijave u policijskoj stanici Novi Beograd”.

“Ti ljudi su nam potvrdili da im se organizuje prevoz i hrana. Javna je tajna da postoje kancelarije u Bijeljini, Zvorniku i drugim mestima u Republici Srpskoj gde se sve to organizuje. I sve pod uslovom da glasaju”, navodi Đilas u saopštenju.

Tagovi