in

Lavrov obavestio generalnog sekretara UN o pregovorima Rusije i NATO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obavestio je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o pregovorima Rusije sa zemljama članicama NATO-a i OEBS-a o bezbednosnim garancijama, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova posle njihovog onlajn razgovora.

„Razmenili su mišljenja o nizu aktuelnih međunarodnih tema medju kojima o Siriji, Libiji, aktivnosti misije UN na Kosovu, u kontekstu ruskog predsedavanja Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija u februaru“, preneo je TASS.

Lavrov je skrenuo pažnju generalnom sekretaru UN na probleme sa kojima se suočava ruska misija pri UN u Sjedinjenim Američkim Državama zbog nesprovođenja obaveza američke strane, pre svega u vezi službenih prostorija i izdavanja viza zaposlenima i članovima ruskih delegacija koji učestvuju u radu Generalne skupštine.

Gutereš i Lavrov su naglasili važnost daljih napora “na jačanju centralne koordinirajuće uloge Ujedinjenih nacija u globalnoj politici” i ponovili posvećenost saradnji Rusije i UN.

Tagovi