in

Kurti da ne izmišlja genocid i da se uključi u potragu za nestalima

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da prestane da izmišlja nepostojeći genocid, već da se uključi u potragu za nestalima.

Povodom Kurtijeve izjave da „prošlost još nije prošla sve dok se ratni zločini i genocid negiraju“, Petković je naveo da je Kurti zaboravio da pomene da prošlost neće ostati iza dok postoje hiljade proteranih Srba sa Kosova i Metohije, popaljene srpske kuće i crkve, nestali i ubijeni.

Petković je upitao Kurtija zašto odbija potragu za nestalima, otvaranje arhive OVK i pozvao ga da se uključi u potragu za nestalima?

“Zašto odbijate potragu za nestalim na devet lokacija? Zašto krijete arhive OVK, čije ste postojanje priznali?”, naveo je Petković na “Tviteru”.

Kurti je na Minhenskoj koneferenciji o bezbednosti okrivio Srbiju da je, navodno, na Kosovu počinila genocid, a u objavi na “Tviter” je napisao da je uputio poziv Srbiji da otvori državne arhive jer su “zločini koje je počinila na Kosovu državni zločini”.

Tagovi