in

Kurti čestitao Božić srpskoj zajednici na Kosovu na srpskom jeziku

Kurti čestitao Božić srpskoj zajednici na Kosovu na srpskom jeziku

Kosovski premijer Aljbin Kurti čestitao je Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku. Božić je građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru čestitala i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

„U vreme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa svim vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu“, rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana „rade naporno i pošteno, uz međusobnu motivaciju za suživot i razumevanje, pravdu i praštanje“, navodeći da se uz takve vrednosti stvara bolje sutra.

„Neka je srećan i blagosloven Božić“, dodao je Kurti.

Osmani: Verska tolerancija je tradicionalna vrednost kosovskog društva

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru.

Osmani je u čestitki poželela da im ljubav, mir i sloga „ispune srca i domove“ i ukazala da su praznici poput Božića „u funkciji ljubavi i solidarnosti“ među ljudima.

„Verska tolerancija je tradicionalna vrednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vreme imamo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama“, navela je Osmani.