in

Krivokapićevo polaganje cveća na spomen ploču Zorana Đinđića je licemerje

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je da je polaganje cveća od strane crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića na spomen ploču prvom demokratskom premijeru Srbije, ubijenom u dvorištu Vlade Srbije, besramno licemerje i nakaradni marketing. “Jer Zoran Đinđić je bio sve što Krivokapić nije, niti će ikada biti”, saopštio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

Kako je dodao, najpre kao jedan od lidera opozicije, a kasnije i kao premijer Srbije, Đinđić je pokušao da sprovede proces društvene emancipacije, da stvori modernu građansku državu Srbiju okrenutu prema zapadu, sa snažnom ekonomijom, efikasnom upravom.

„Nije uspeo, jer su ga u tome zaustavili na surov i podmukao način, a verski poglavari, Krivokapićevi mentori i uzori, i mrtvog su ga ‘opominjali’ da ‘ko se mača lati, od mača će i da strada’“, kazao je Nikolić.

Krivokapić je u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji otkada se nalazi na premijerskoj funkciji.

On je, ranije danas, položio venac na spomen-ploču bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ubijenom u martu 2003. godine.

Premijer Zdravko Krivokapić je, komentarišući to što je položio venac na spomen-ploču Zoranu Djindjiću u Beogradu, kazao da je osećao obavezu da oda počast čoveku koji je bio vizionar, i koji je želeo da Srbija i region budu drugačiji.

„Često se osvrnem na izjave Zorana Đinđića koji mi predstavljaju putokaz za delovanje“, rekao je Krivokapić za RTS.

Tagovi