in

Krivokapić u poseti Srbiji, Tadić Mijović kaže

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovaće sutra u prvu zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Kako je ranije saopšteno, u dvodnevnu posetu Srbiji Krivokapić dolazi na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, a tokom posete, kako je Krivokapić rekao novinarima, neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Predsednica podgoričkog Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić Mijović rekla je za N1 da je u poslednjih godinu dana od strane Srbije bilo mnogo mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore što najveći deo crnogorske političke elite kao ni javnost nije u potpunosti prihvatila.

Pitanje odnosa između crnogorske vlade i SPC je čini mi se pitanje koje je dosta eksploatisano od strane zvaničnog Beograda, navodi ona. „Dovođeni su u pitanje neki spoljnopolitički prioriteti i neke spoljnopolitičke odluke Crne Gore, kako iz prošlosti tako i neke današnje odluke. Često se prebacivalo Crnoj Gori zbog priznavanja Koasova i tražilo se, na neki način, da revidira neke odluke ranije crnogorske vlade“, navodi Mijović Tadić.

Možemo reći da je ono što je u Evropi dobro ocenjeno, što se Crne Gore tiče, je njen spoljnopolitički kurs i mislim da ne bi bilo dobro da se Beograd meša u te stvari, ocenila je.

 

Tagovi