in

Krivokapić i Abazović pozdravljaju razrešenje specijalnog tužioca Katnića

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozdravio je, kako je naveo, savesno delovanje novog Tužilačkog saveta, koji je razrešio funkcije glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića.

„Pozdravljam savesno delovanje novog Tužilačkog saveta. Danas u penziju odlazi najveći zaštitnik i advokat DPS-a. Pravda je konačno na vidiku u Crnoj Gori“, napisao je on na Tviteru.

Prethodno je Tužilački savet Crne Gore konstatovao prestanak funkcije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog ostvarenog prava na starosnu penziju.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici da je velika vest za Crnu Goru što je Katnić razrešen.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije postaje smislena”, rekao je Abazović.

On je dodao da Crna Gora može da se miri i ima profesionalne institucije uprkos preprekama koje joj postavljaju političari, nevladine organizacije i mafija.

“Niko nema ništa protiv Katnića, ali svi žele da vide novog glavnog specijalnog tužioca koji će da presavije tabak. Očekujem da Tužilački savet, kada se steknu svi uslovi, raspiše konkurs i izabere novog specijalnog tužioca koji će biti profesionalac. Sada je svima jasno da je konsenzus moguć. Mislim da smo ovom odlukom stvorili dobar osnov. Građani su ovo dugo čekali, žao mi je zbog kašnjenja”, rekao je Abazović.

On je apelovao da se postigne potrebna većina u Skupštini oko izbora ključnih ljudi u pravosuđu i lično veruje da se to može postići.

Tagovi