in

Kosovska policija privela, pa pustila profesora fizičkog iz Kosovske Mitrovice

Kosovska policija privela, pa pustila profesora fizičkog iz Kosovske Mitrovice

Kosovska policija privela je jutros na Jarinju profesora fizičkog vaspitanja iz severne Kosovske Mitrovice zbog navodnog napada na albanske novinare u tom gradu, ali je nakon nekoliko sati pušten na slobodu, potvrdio je za N1 njegov advokat Nebojša Vlajić.

I. M. je dao izjavu u bazi kosovske policije na Jarinju i rekao da nema nikakve veze sa navodnim napadom, a zatim nastavio put ka centralnoj Srbiji, kaže Vlajić.

„Zadržan je zbog nekih informacija da je učestvovao u navodnom napadu na albanske novinare pre mesec ili dva u Kosovskoj Mitrovici. Naravno da to nije istina, taj događaj se desio ispred radnje u kojoj radi, tako da je to jedino što može sa tim događajem da ga poveže. Te optužbe i sumnje su bile apsolutno neosnovane, neopravdane i lažne. On je dao izjavu i objasnio da sa tim nema nikakve veze, izjava je istinita i policija koja vodi postupak je izjavu orihvatila i njega pustila na slobodu. Nakon uzimanja izjave je oslobođen i nastavio je putovanje i za nas je slučaj završen“, rekao je Vlajić

Tagovi