in

Koliko je iz budžeta dato za “rešavanje” problema pijaće vode u Zrenjaninu?

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) zatražio je od nadležnih da objave koliko je budžetskih sredstava opredeljeno za “takozvano rešavanje” problema pijaće vode u Zrenjaninu.

U saopštenju, PUF je naveo da su „potpuno ista lica, kojima je bez tendera i javne rasprave, političkom odlukom aktuelne vlasti dat posao izgradnje prečistača otpadnih voda, sada kupila propali prečistač pijaće vode za polovinu procenjene vrednosti“.

„Nastavak ujdurme zvane ‘fabrika vode’ je moguć jer tužilaštvo, policija i sudovi nisu radili svoj posao ni po službenoj dužnosti ni po postojećim krivičnim prijavama pa su kriminalci, umesto na robiji, i dalje na mestima odlučivanja“, ocenili su iz PUF-a.

Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu potpisan je ranije danas u Vladi Srbije s kompanijom „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, omogućiće da 95.000 stanovnika tog grada dobije čistu pijaću vodu, a biće uloženo 18 miliona evra.

Premijerka Ana Brnabić najavila je posle potpisivanja ugovora da će „Metito“ u narednih 25 godina upravljati postrojenjem i investirati u njega, nakon čega će postati vlasništvo grada.

Objasnila je da je „Metito“ otkupio postojeće postrojenje za 3,5 miliona evra i da će u projekat dobijanja čiste pijaće vode za 95.000 stanovnika grada Zrenjanina uložiti još 18 miliona evra.

Tagovi