in

Koliki su honorari muzičara koji su za Novu godinu nastupili u Budvi

Koliki su honorari muzičara koji su za Novu godinu nastupili u Budvi

Najspektakularniji, ujedno i najposećeniji novogodišnji program koji su Turistička organizacija i Opština Budva u protekle dve decenije organizovali ispred zidina Starog grada koštao je gotovo pola miliona evra, od čega je nešto više od 300.000 evra uplaćeno na račune muzičkih zvezda.

Trodnevni program, kome je na ruku išlo i izuzetno lepo vreme, privukao je u Budvu više od 55.000 posetilaca, pa su gradski trgovi bili prepuni tokom koncertnih dešavanja, pišu Vijesti.

Prestonica crnogorskog turizma godinama unazad je Meka za muzičke izvođače i svake godine ponavlja se ista priča, najpopularnije zvezde kao da se utrkuju koja će naći bolji angažman u Budvi, gradu koji već punu deceniju drži lidersko mesto u regionu što se tiče dobrog provoda za Novu godinu.

Tako je bilo i ove godine, a muzičke zvezde su dobile vrtoglave honorare.

Kako su Vijestima potvrdili organizatori, najplaćenija muzička zvezda je Dino Merlin, čije je angažovanje Turistička organizacija platila ni manje ni više nego 90.000 evra. Merlin je ujedno održao jedan od najposećenijih koncerata u protekle dve decenije od kada se organizuju javni dočeci, jer je kompletna kontakt zona Starog grada bila popunjena do poslednjeg kvadratnog metra.

Promo

Za novogodišnji nastup, hrvatska zvezda Zlatan Stipišić Džiboni dobio je 80.000 evra. Nastup Džibonija bio je dogovoren još za doček 2022. ali je zbog pandemije koronavirusa tada otkazan. Tada mu je bila uplaćena polovina honorara.

Svoj nastup dobro je naplatio i vodeći bend regiona, Dubioza kolektiv, čiji je honorar, kako je Vijestima potvrđeno, iznosio 45.000 evra, dok je i mag globalne elektronske scene Denis Sulta plaćen 15.000 evra, koliko je iznosio i honorar mlade srpske pop pevačice Sare Jo.

Jedna od najplaćenijih trep zvezda u regionu, Senidah, jednočasovni nastup na centralnoj bini postavljenoj ispod starogradskih bedema naplatila je 25.000 evra.

Evrovizijsko iznenađenje, prošlogodišnja predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta, dobila je 30.000 evra, dok su nastupi The Grupa i Izi bejb plaćeni po 2.000 evra.

Tradiciju astronomskih honorara u Budvi uvela je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, kojoj je pre 18 godina za polučasovni nastup na trgu ispred Starog grada tada plaćeno 100.000 evra. Od tada nijedna regionalna muzička zvezda koja je istrajavala na visokim honorarima nije otišla praznih ruku iz Budve – zvezde novogodišnje večeri uglavnom su dobijale 80.000, neke čak i 110.000.