in

Ko “tera” glumce iz Srbije, gošća Dušanka Stojanović Glid

Ko “tera” glumce iz Srbije, gošća Dušanka Stojanović Glid

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da “idu negde drugde da glume”. Glišić je, gostujući na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, rekao da se čudi što neki glumci idu na protest, rame uz rame, sa onima u čije se vreme u filmove ulagalo manje nego danas.

O ulozi javnih ličnosti u aktuelnom političkom i društvenom trenutku, njihovoj podršci ili učešću na protestima „Srbija protiv nasilja“ i porukama visokih funkcionera vladajuće stranke dramskim umetnicima, govoriće jedna od najznačajnijih umetnica domaće pozorišne scene, prvakinja drame Narodnog pozorišta Dušanka Stojanović Glid.

Ulicama Beograda večeras će proći Spasovdanska litija, povodom gradske slave Spasovdana. Predvodiće je patrijarh Porfirije, a na njegovu inicijatvu, na čelu litije, nalaziće se kivot s moštima Svetog vladike Nikolaja. SPC je saopštila da će patrijarh tokom litije služiti pomen postradalima u dve tragedije. O porukama sa litije, u emisiji će govoriti verski analitičar Vladimir Veljković.

Srpska napredna stranka će sutra u Beogradu organizovati skup pod nazivom „Srbija nade“. Vladajuća partija je, u najavi događaja, pozvala „sve ljude dobre volje“ da se tom skupu priključe. Ipak, danima unazad, građani, aktivisti, predstavnici sindikalnih udruženja, opozicioni političari upozoravaju javnost da SNS uz pretnje, ucene i prinudu dovodi građane i članstvo na miting u Beograd. O svim vrstama pritisaka i pravnim mogućnostima da se građani tim pritiscima suprotstave, večeras u analizi Filipa Lukića.

Emisiju vodi Miloš Milovanović.

Tagovi