in

Ko će biti novi mandatar?

Skupština Crne Gore u petak je, pojedinačnim izjašnjavanjem, razrešila vladu Zdravka Krivokapića. Preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine o formiranju nove vlade Crne Gore su već počele. Ko će biti novi mandatar, da li se smenom Zdravka Krivokapića otvara prozor za povratak DPS-a Mila Đukanovića na vlast, i da li su izbornu volju izdali svi, i vlast i opozicija, o tome u temi jutra govore Miloš Bešić, profesorom Fakulteta političkih nauka, i Željko Ivanović, direktor “Vijesti”.

Štampu ovog jutra prelistavamo sa profesorkom FDU Anom Martinoli.

Predstava „Veliki Getsbi“ po romanu Skota Ficdžeralda ponovo se igra u Madlenijanumu. Koliko se razlikuje od filma, da li je svako novo čitanje i igranje ovog komada otkrilo neku novu ideju koju do sada nismo razumeli i videli, ali i ko je Lusila u njenom izvođenju, pitamo glumicu Sofiju Juričan.

Milan i Vesna su brat i sestra koji dele sobu. Stalno se svađaju i izluđuju svoje roditelje, prijatelje i komšiluk. Kada im nestanu omiljene stvari, oni su primorani da se udruže i reše čitav niz zagonetki. Ovo je siže knjige „Milan, Vesna i jedna kuća tesna“ autorke Jelene Trninić Vukić. Ona je naša gošća u nastavku Novog dana.

Tagovi