in

Kazne Evropskog parlamenta znak nemoći

Kazne Evropskog parlamenta znak nemoći

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da poslanici Evropskog parlamenta imaju pravo da izglasaju šta god smatraju da je korisno, ali da to ne znači ni da je svrsishodno ni korisno.

Kkomentarišući rezoluciju EP u kojoj se poziva na uvođenje sankcija njemu i drugim visokorangiranim zvaničnicima Srpske zbog zbog, kako je navedeno, „secesionističke retorike i postupaka koji uključuju obeležavanje praznika koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim“, Dodik je istakao da se politika sankcionisanja umesto politike dijaloga i pokušaja da se razumeju drugi i drugačiji, nažalost, javlja i u Evropskom parlamentu.

Predsednik Republike Srpske je naglasio da je to uvek znak nemoći, a ne nadmoći, kako se pokušavaju predstaviti kažnjavanja politički nepodobnih država ili pojedinaca, prenosi Srna.

„Zbog politike koju vodim nije stradao niko, BiH nije invalidnija nego što bi inače bila, evropski put nije doveden u pitanje, nije doveden u pitanje njen teritorijalni integritet, pa me živo zanima šta je inspirisalo evroparlamentarce da predlože takvu meru“, rekao je Dodik.

On je u izjavi Srni poručio da bira da živi slobodno i da svi u Republici Srpskoj žive slobodno.

„Biram da odlučujem slobodno i prema svojoj savesti i da poštujem sve pravne akte Republike Srpske i BiH, pa ako zbog toga treba da budem kažnjen, neka budem, ali bar da se jasno kaže i zna da sam kažnjen jer sam mislio svojom glavom, poštovao Ustav i rukovodio se nacionalnim interesima“, poručio je Dodik.

Tagovi