in

Katarina Petrović je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum

Katarina Petrović je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum

Na konferenciji ispred Centralnog zatvora povodom hapšenja policajke iz Valjeva, šefica poslaničke grupe Ujedinjeni i potpredsednica SSP Marinika Tepić je rekla da je “Katarina završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum”.

„Nešto posle 12 sati advokat policajke iz Valjeva obavestio me je da je doneta odluka o ukidanju pritvora. Zahvaljujem se građanima i advokatima koji su pružali pomoć da Katarina bude uskoro puštena iz pritvora. To ne znači da smemo da zaboravimo sve ono što se dogodilo da hrabra policajka nađe iz rešetaka. Od ponedeljka kada je uhapšena radim u konsultaciji sa njenim advokatom i njenom porodicom“, rekla je Tepić.

Prema njenim rečima, „Katarina je želela da javnost zna da je Nikola Petrović izazvao udes 6. marta drogiran, jer je taj dokument koji mi je poslala javni interes“.

„Taj dokument je vlasništvo građana Srbije. Njega su sačinili policajci. A poslodavac MUP-a su građani. Zato je Katarina hrabra i heroj, htela je da pokaže svima da su njeni poslodavci građani Srbije“, objasnila je Tepić i dodala da se hrabra policajka ponašala u skladu sa zakletvom koju je polagala.

Ona je istakla da je Vučić odustao od toga da bude predsedvik svih građana, već kum Nikola Petrovića.

„Katarina je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum. Katarina je samo potvrdila 14. juna ono što sam već 13. juna govorila u Narodnoj skupštini, o tome da je Petrović izazvao udes pod dejstvom alkohola i kokaina. Nije Katarina moj prvi izvor“, rekla je ona.

Tepić je izjavila da je videla pitanja ko je ocinkario Katarinu, prodao je, i ističe da nikada nije prodala nijedan svoj izvor.

„Kada mi je ona svojevoljno to poslala, ona je mogla da se brani drugačije. Znate koliko je težak postupak unutar MUPa-? Jednu šifru koristi više policajaca. Ona nije htela da se brani, da je možda otišla do toaleta i da je ostala ulogovana. Ja joj aplaudiram od sveg srca. Ponosna sam što imamo ovakve policajce, a mi treba da je budemo dostojni sada“, navela je ona.

Policajka Katarina Petrović u pritvoru se nalazila od 3. jula, a uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Policajki iz Valjeva prethodno je produžen  pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj kada je podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović fotografisala i prosledila narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Podsetimo, Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u martu u Užičkoj ulici na Dedinju u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.