in

Kako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču

Kako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču

Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su, kao i svake godine, ličnosti iz Srbije. Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsednik SSP-a Borko Stefanović.

Pomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj. S tim u vezi, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je EBU poslao pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja.

„RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU (The European Broadcasting Union – Evropska radiodifuzna unija), a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prestonica, učestvuje na dve Pesme evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac“, pojasnila je Kovačević.

Kako ističe, generlni direktor nije želeo da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.

„Urednica muzičke redakcije je dobila poziv pre 2-3 godine. Dakle RTS nema dve karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Pre toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtev za nekog posebnog“, predočila je urednica zabavnog programa.

Opširnije čitajte na sajtu Danasa.

Tagovi