in

Kako izgleda i kako radi prvi uniseks kondom na svetu (FOTO)

Kako izgleda i kako radi prvi uniseks kondom na svetu (FOTO)

Malezijski ginekolog dr. John Tang Ing Ching, ujedno i osnivač firme Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština, izumeo je prvi kondom na svetu koji mogu koristiti i žene i muškarci, prenosi N1.

Taj unikatni uniseks kondom vrlo je tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana, koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih povreda.

Ideja iza ovog projekta je da će proizvod nazvan Wondaleaf Unisex Condom podstaknuti ljude na preuzimanje više i bolje kontrole nad svojim polnim zdravljem bez obzira na pol ili seksualnu orijentaciju.

– U osnovi je reč o običnom kondomu s lepljivom oblogom. Zahvaljujući lepljivoj oblozi kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite. Lepljivi deo kondoma Wondaleaf nalazi se samo na jednoj njegovoj strani, no s obzirom na to da se može preokrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji pol – objasnio je Tang na svojoj internetskoj stranici.

Kutija Wondaleafa sadržavaće dva kondoma i stajaće oko tri evra – za poređenje treba navesti kako je prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji između četiri i devet evra.

Dr. Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkih istraživanja i već je komercijalno dostupan putem firmine internet stranice.

Izvor: N1, Klubikon

320.000 iskorišćenih kondoma oprano, prepakovano i spremljeno za prodaju (VIDEO)