in

Jurić je rekao ime političara pedofila Nebojši Stefanoviću i načelniku UKP-a, informacija vredna ucene

Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, otkrio je u gostovanju na N1 da je ime političara pedofila i sva svoja saznanja predočio tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku UKP-a Dejanu Kovačeviću, ali da oni nisu naredili nikakvu istragu u ovom slučaju. Ovakva informacija budi sumnju da su Stefanović i Kovačević svesno prećutali kako bi imali potencijal političkog uslovljavanja prema tom, još uvek nepoznatom, političaru i njegovoj stranci.

Jurić je rekao da veruje da bi slučaj „Palma“ završio u fioci da Marinika Tepić nije o svemu obavestila širu javnost. On ipak nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da je Dragan Marković Palma taj političar pedofil o kojem javnost bruji već mesecima.

Šokantno je, pored toga što nas u Srbiji više ništa ne može iznenaditi i šokirati, da je Jurić rekao svoja saznanja ni manje ni više nego tadašnjem ministru policije i načelniku UKP-a.

– Ključna stvar je bila momenat kada sam ja bio u MUP kada smo se dogovorili, to je bila sreda, ja sam trebalo u petak da se vidim sa porodicom. Već sutradan je izašao u jednom mediju tekst o tome da ću ja posetiti porodicu i da je to izašlo iz kancelarije gde je bilo nas troje. Oni su mi rekli ‘ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kada je vas troje, kako ćemo očekivati kada dođe do tužilaštva i kako ćemo mi biti zaštićeni’. Mislim da je tu bio ključni momenat gde su se odlučili da nisu spremni za to – rekao je Jurić za N1.

Pored ove dvojice, Jurić je svoja saznanja, kako je rečeno, preneo i dve tužiteljke kojima međutim, zbog očiglednog nepoverenja, nije otkrio identitet političara sklonom pedofiliji.

Kako je Jurić objasnio, jedna od tužiteljki je sve vreme prekidala njegov iskaz i telefonirala nekome koga je sve vreme obaveštavala o toku razgovora sa Igorom Jurićem. Istraga i nakon toga nikada nije pokrenuta, rekao je Jurić za N1.

Ceo slučaj započeo je pre nekoliko dana kada je potpredsednica Stranke slobodode i pravde Marinika Tepić pustila video snimak bivšeg radnika Palminog hotela u Končarevu na kojem nepoznati čovek svedoči da je Dragan Marković Palma podvodio žene i devojčice od kojih su neke bile starosti oko 15 godina.

Palma je već saslušan u Jagodini u Višem tužilaštvu, dok isto čeka i Mariniku Tepić u ponedeljak, kada Palma ima skaradno gostovanje kod Marića sa Jutkom, Simom Spasićem i Ruškom Jakić.

Mića Megatrend: “Gledao sam kako Palma podvodi devojke i imam dokaze za to”