in

Junaci doba zlog: “Dragan Marković Palma

Od Arkana do Vučića, od ultranacionaliste do prosvećenog Evropljanina, od cirkuzanta do organizatora bunga-bunga žurki, Dragan Marković Palma je politički faktor.

Odgovor na pitanje kako je taj i takav čovek postao politička snaga s kojom je računala svaka vlast od kraja devedesetih do danas; kako je postao glas koji se sluša – isti je kao i u slučaju mnogih drugih junaka vremena zlog, a podrazumeva miks mentaliteta, sreće i političko-društvenih okolnosti u kojima su neki neočekivano propadali, a oni od kojih se nije očekivalo previše, odleteli u neslućene visine.

Epizoda će biti emitovana u sredu, 9. februara, u 20h na televiziji N1.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“, „Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ i „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, “portretisani” su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge “Junaci doba zlog”, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Tagovi