in

Još se ne zna kandidat SNS za predsednika, ali se zna šta “svi priželjkuju”

Aleksandar Vučić biće nosilac svih izbornih lista Srpske napredne stranke u aprilu, odlučeno je na sednici Glavnog odbora te stranke. Međutim, odluka o predsedničkom kandidatu vladajuće stranke još uvek nije doneta, iako je potpredsednica SNS-a potvrdila da svi priželjkuju da to ponovo bude upravo Vučić.

Članovi Glavnog odbora Srpske napredne stranke na sednicu su dolazili sa glavnog ulaza, pa direkno u veliku salu. Članovi Predsedništva ulazili su na sporedni ulaz, stepenicama na sprat u malu salu u kojoj se održavao sastanak koji je prethodio sednici Glavnog odbora. Istim putem su i izlazili, samo je predsednik stranke Aleksandar Vučić izbegao novinarske kamere, jer je došao i otišao zaklonjenim stepeništem.

Tri sata kasnije medijima se obratila potpredsednica SNS-a. Kaže, jednoglasno je odlučeno da aprilu izlaze na izbore na svim nivoima sa listom „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“.

“Aleksandar Vučić je nosilac svih naših lista. Ovo je moto pod kojim izlazimo na izbore. Ovo je poruka iza koje svi zajedno stojimo, zato što sve ono što smo do sada uradili u Republici Srbiji, uradili smo zajedno sa našim narodom, zajedno sa našim građanima i možemo da se ponosimo našim rezultatima”, rekla je Brnabić.

Da je prvi čovek SNS-a, ali i Srbije nosilac liste svoje stranke, svakako nije prvi put. Naprednjaci su na parlamentarne izbore 2020. izašli sa listom “Aleksandar Vučić – za našu decu”, 2018. na lokalnim izborima u Beogradu lista se zvala “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”. Uoči tih izbora, 2017. godine, lider SNS-a drugačije je gledao na to što ga stavljaju na listu.

“Rekao sam im, moguće je da je ovo poslednji put da izlazite, ukoliko vam je potrebno i moje ime da stavite na listu – nemam problem sa tim. Posle toga teško da će ići tako, dakle idite i pobedite”, rekao je tada Vučić.

Na beogradskim izborima naprednjaci će ovoga puta probati da pobede sa listom na kojoj će prvi biti Aleksandar Šapić. Prva na parlamentarnoj listi biće direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić, drugi matematičar Stojan Radenović, a treća genetičarka Jelena Begović. Ko će biti predsednički kandidat još nije odlučeno.

“Imaćemo svakako još jedan sastanak Predsedništva uskoro i sednicu Glavnog odbora da donesemo konačnu odluku o kandidatu za predsednika. Mislim da nije tajna da svakako Srpska napredna stranka vidi Aleksandra Vučića kao kandidata i da želi da Aleksandar Vučić bude kandidat. Mislim da je to apsolutno najbolje za Srbiju”, poručila je Brnabić.

Potpredsednica stranke i predsednica Vlade kaže da će ona biti na listi za parlamentarne izbore negde iza trinaestog, četrnaestog mesta, kao i da će biti i neki sadašnji ministri, ali nije navela koji.