in

Joanikiju veće šanse bile u Kabulu nego na Cetinju

Jedan od lidera demokratskog fronta Milan Knežević ocenio je da je “nažalost veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije imao u Kabulu nego na Cetinju”.

To je zajednički poraz Crne Gore, koju pamtimo iz priča i anegdota i udžbenika ili onakve u kojoj mi mislimo da živimo, rekao je.

Knežević je naveo i da ne zna da li može gore biti.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić optužio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da on stoji iza svih dešavanja na Cetinju koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Uz kašnjenje zbog demonstracija i barikada, ceremonija ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je završena, a crkveni obred je obavljen bez gostiju i zvanica. Patrijarh Porfirije i mitripolit Joanikije u manastir su stigli helikopterom, jer je grad bio blokiran. Demonstranti, koji su od juče na Cetinju i protive se ustoličenju u tom gradu, napravili su barikade od kamenja, automobilskih guma, na kojima su proveli noć. Celo jutro su bili neredi u tom gradu, letele su kamenice prema policiji, zbog čega je bačen suzavac. Čuli su se čak i pucnji, a gust dim od zapaljenih guma na barikadama se širio gradom. Uhapšeno je osam osoba. Situacija je u gradu sada mirna, putevi su deblokirani. Policija je i dalje kod manastira.

Tagovi