in

Ja sam Dobrica i tu sam da budem dobar gradonačelnik

Dobrica Veselinović zvanično će biti kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta Ne davimo Beograd i koalicije Moramo, saopšteno je danas na Skupštini pokreta Ne davimo Beograd.

„Danas smo tu da zajedno da svojim saradnicima oformimo zeleno-levu koaliciju Moramo, smatramo da Beograd treba da bude grad kojim se ponosimo, da Srbija bude bolje mesto“, rekao je na skupštini Pokreta ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Lazović je rekao da je Skupština danas donela dve važne odluke i da se prva tiče ljudi koji će ispred pokreta Ne davimo Beograd biti deo liste Moramo.

„Među njima su Robert Kozma, Jelena Vasiljević, Branislav Dimitrijević, Dušan Marković, Đorđe Pavićević… Druga odluka odnosi se na odluku ko će biti kandidat za gradonačelnika Beograda, a to će biti Dobrica Veselinović“ rekao je Lazović na skupštini Pokreta Ne davimo Beograd.

Prema rečima Radomira Lazovića, Veselinović je osoba koja nema politički teret iza sebe, neko ko je uvek bio na protestima, sa komšijama, gde god je bila potrebna podrška građanima i dodao da je on “čovek velike strasti i neko ko ima dobar tim”.

“Ja sam Dobrica i tu sam da budem dobar gradonačelnik svima” rekao je Veselinović nakon saopštavanja odluke pokreta da on bude kandidat za gradonačelnika.

“Naše akcije za Beograd traju dugo. Uskoro će biti sedam godina kada smo se okupili kao mala grupa. Sada nas ima hiljade i biće nas još više. Ne smemo dozvoliti da oni koji sada upravljaju nastave da uništavaju grad. Moramo da pobedimo jer Beograd ne sme da bude najzagađeniji grad” rekao je Dobrica Veselinović.

Zelenović: Beograd nema šta da brine

Predstavnik Otvorene građanske Akcije Nebojša Zelenović izjavio je na Skupštini pokreta Ne davimo Beograd i predstavljanju plana za Beograd da slušajući te ideje misli da “Beograd nema šta da brine”.

“Rekao bih da imamo najvažniju odluku, rekao bih da imamo gradonačelnika prestonice”, poručio je Zelenović, čija je politička opcija je deo koalicije “Moramo”.

On je rekao da koalicija “Moramo” ima priliku da stvori političku snagu bez koje se neće doneti nijedna važna odluka.

Ćuta: Vučiću, umorni smo od tebe

Predstavnik Ekološkog ustanka i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je takođe deo koalicije “Moramo”, zahvalio je predstavnicima Ne davimo Beograd što su bili na barikadama i protestima koji su se ticali zaštite reka.

“Želeo bih da se obratim bivšem predsedniku Srbije. Aleksandre Vučiću, umorni smo od tebe, vreme je da se razilazimo”, rekao je Jovanović.

Predstavnica Ne davimo Beograd Biljana Đorđević rekla je da su pokazali da imaju viziju i zrelost da je sprovode i da pokret nije odustajao od borbe za promenu.

Kako je rekla, oni žele Beograd kao dobar grad, ali i dobre gradove za sve i da se ne mogu suprotstavljati prekomernoj urbanizaciji za Beograd, a da to ne traže i za Zlatibor i da ne mogu tražiti čist vazduh u Beogradu, a da isto ne traže za Smederevo i Bor, i da je isto i sa slobodom i da će se oslobođenje iz Beograda preliti u sve gradove Srbije.