in

Izvršni direktor u beogradskom Vodovodu pijan napao sekretaricu

Izvršni direktor u beogradskom Vodovodu pijan napao sekretaricu

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su da je izvršni direktor sektora za odnose s javnošću beogradskog Vodovoda Goran Kozić u alkoholisanom stanju napao sekretaricu, nasilnički je izbacio iz kancelarije, vređao je i lomio stvari, te je sindikat zahtevao hitnu reakciju tužilaštva i policije.

„Pozivamo celokupnu srpsku javnost, posebno novinarska udruženja, da javno osude nasilničko i bahato ponašanje Kozića, kadra Srpske napredne stranke, koji nastavlja da promoviše prostakluk, posebno na današnji dan koji se širom sveta i kod nas obeležava kao dan promovisanja ravnopravnosti i unapređenja ženskih prava“, istakla je Sloga u saopštenju.

Kako se dodaje, koleginice su više puta prijavljivale Kozića zbog uznemiravanja.

U saopštenju se kaže da je devedesetih godina Kozić u „Politici“ uređivao rubriku „Odjeci i reagovanja“, koju su čitaoci sa zgražanjem nazivali „krici i jauci“.

“U žiži javnosti po svom primitivizmu je bio je 2018. godine kao savetnik glavnog i odgovornog urednika ‘Ilustrovane politike’, sa naslovnom stranicom i tekstom ‘Verane, Verane, mamografu jedan’, zbog čega je iste godine u decembru na zahtev predsednika Srbije podneo ostavku”, ističe se u saopštenju.

Tagovi