in

Izvršitelj uteruje dug Novosađaninu za gas, a sud dokazao da dugovanje ne postoji

Izvršitelj uteruje dug Novosađaninu za gas, a sud dokazao da dugovanje ne postoji

Radomir Nikolić iz Novog Sada 2021. godine dokazao je na sudu da nije dužan za gas u sporu sa preduzećem „Novi Sad – Gas“.

Bez obzira na odluke suda, dobio je rešenje od izvršitelja da plati za nepostojeći potrošeni gas 277.000 dinara. Radomir Nikolić od 2004. godine nije potrošač gasa kod ovog distributera, brojilo mu je plombirano, gas je odjavio i nije ga trošio.

Međutim, očigledno greškom preduzeća, računi su nastavili da stižu. Na kraju je završio na sudu, tužio ga je „Novi Sad – Gas“. Osnovni sud u Novom Sadu doneo je rešenje da Nikolić nije ništa dužan, a rešenje je postalo pravosnažno i izvršno u decembru 2021. godine jer je advokat preduzeća izjavio da se neće žaliti na presudu, prenosi „Danas“.

‒ Vidite kako državna mafija pljačka građane. Zbog mojih prijatelja koji su zavšili kod izvršitelja sa dugovanjima koje nisu imali, pa se posle vijali po sudovima, uvek gledam elektronske oglasne table. Tako sam i video moje rešenje za izvršenje na 277.000 dinara, iako sam na sudu dokazao da nisam dužan. To je njihov način rada, okače rešenje na oglasnu tablu i kad prođe osam dana, a vi to naravno ne vidite, automatski vam legnu na platu ili penziju. Posle vi ponovo dokazujte sve po sudovima i plaćajte advokate. Da nisam proverio tablu bio bih opljačkan ‒ rekao je Nikolić.

U rešenju koje je potpisala kancelarija novosadskog javnog izvršitelja Mirele Smiljanić Ličine piše i da ukoliko Nikolić za osam dana ne plati dug, „određuje se sprovođenje izvršenja plenidbom sredstava sa tekućeg računa izvršnog dužnika“.

‒ Poslao sam prigovor, rešenje suda i objasnio im o čemu se radi. Državna preduzeća na ovaj način u dogovoru sa izvršiteljima pljačkaju svoje građane, oni su to namerno poslali izvršiteljima, pa ako prođe, da mi legnu na penziju. I jednima i drugima sam rekao da ću da obavestim javnost o svemu. Sada me svi zovu, i izvršitelji i „Novi Sad – Gas“, poručuju da će sve biti rešeno, da to ne važi i da će biti poništeno. Ovo ne radim zbog sebe, nego zbog drugih ljudi, da vide kako lako mogu biti prevareni ‒ poručio je Nikolić.

Izvor: Danas

Novosađaninu koji je razotkrio višegodišnju krađu gasa zapaljen automobil